Home Assistant؛ پلتفرمی برای هوشمند سازی خانه.
Home Assistant یک سیستم عامل مبتنی بر لینوکس و منبع باز (Open source) و یا به اصطلاح متن باز است. این سیستم از محبوب ترین پلتفزم ها ایست که برای هوشمند سازی خانه و اتوماسیون خانگی به کار می رود.
Home Assistant پلتفرمی است که به عنوان یک سیستم کنترل مرکزی برای دستگاه ها در خانه های هوشمند عمل می کند. ویژگی منحصر به فرد این سیستم طراحی آن با توجه به مسئله حریم خصوصی (privacy) است.
در ادامه این مقاله بیشتر با این پلتفرم آشنا می شویم اما پیش از آن، نگاهی گذرا به هوشمندسازی بیاندازیم.
تعریف هوشمند سازی.
هوشمند سازی راحت تر کردن و بی درد سر کردن روند زندگی و کار شما، به کمک سیستم های قابل کنترل و در ارتباط با یکدیگر است.
سیستم هایی که هر یک به شکل هوشمند نقش و وظیفه خاص و محول شده به خود را بر عهده دارند. سیستم های هوشمند سعی می کنند، تا با صرف کمترین زمان و انرژی، به سرعت گرفتن روند افزایش کیفیت زندگی شما کمک کنند.
- باید گفت هدف از هوشمند سازی یک محل، مانند خانه ها، محل کارها، مدارس، دانشگاه ها و غیره، رسیدن به یک نظم دقیق و خودکار است.
مزایای کلی هوشمند سازی.
- امکان مدیریت و کنترل لحظه ای و از راه دور دستگاه ها.
- امکان نظارت بر مصرف انرژی و شناسایی راه های افزایش بهره وری.
- قابلیت استفاده از سیستم های خودکار بدون نیاز به عوامل انسانی.
- صرفه جویی در هزینه ها.
- و…
فرآیند هوشمند سازی خانه و یا محل کار در چهار مرحله انجام می شود.
- تعیین سیستم های مورد نیاز بر اساس درخواست کاربر.
- طراحی سیستم هوشمند سازی مناسب.
- آماده کردن زیر ساخت ها
- اجرای طرح.
سیستم هوشمند سازی Home Assistant.
برای هوشمند سازی خانه و یا محل کار می توان سیستم های متفاوتی معرفی کرد که هر کدام از این سیستم ها ویژگی های مختلفی دارند. همچنین هر کدام از این سیستم ها امکانات متفاوتی را برای هوشمندسازی محل مورد نظر ارائه می دهند. با این وجود در نهایت، کار تمام این سیستم ها و پلتفرم ها یکی است.
این سیستم ها به شما اجازه می دهند که با هوشمند سازی دستگاه های مختلف خانه و یا محل کار خود، آن ها را به شکل خودکار و از راه دور کنترل، تنظیم و مدیریت کنید.
چهار مورد از بهترین سیستم های اتوماسیون خانگی.
- OpenHab.
- Domoticz.
- Calaos.
- Home Assistant.
هوم اَسیستِنت.
یکی از پرکاربردترین و رو به رشد ترین سیستم های هوشمند سازی، که امکانات بسیاری به کاربران خود ارائه می دهد را می توان پلتفرم Home Assistant دانست.
Home Assistant سیستمی رایگان با متنی باز و قابل دسترس است. این پلتفرم می تواند مرکزی برای اتصال تمامی دستگاه ها و تجهیزات هوشمند خانه یا محل کار شما به یکدیگر باشد.
این سیستم اولین بار در سپتامبر ۲۰۱۳ به عنوان یک پروژه بر روی زبان برنامه نویسی پایتون (Python) و به دست Paulus Schoutsen آغاز شد. در نوامبر همان سال، هوم اَسیستِنت به شکل عمومی در وبسایت GitHub منتشر شد. البته این پروژه نام Home Assistant را در سال ۲۰۲۰ به عنوان نام تجاری خود انتخاب کرده است.
- آخرین ورژن Home Assistant نسخه ۲۰۲۲.۱۰.۵ آن است که در ۲۰ اکتبر امسال منتشر شده است.
نحوه کار سیستم Home Assistant
Home Assistant در واقع یک کنترل کننده مرکزی است. این نرم افزار با ترکیب و ادغام دستگاه ها و سرویس های مختلف، البته در یک مکان واحد، به عنوان یک مرکز کنترلکنندهي هوشمند مرکزی، برای خانه و محل کار شما عمل میکند.
Home Assistant یک سیستم مبتنی بر قوانین است. این سیستم، برای اتوماسیون دستگاه ها با برندها و تولیدکنندگان مختلف، امکان ایجاد روال های سفارشی را بر اساس قوانین و شرایط خود فراهم می کند.
به ساده ترین شکل، کار سیستم Home Assistant، ترکیب دستگاهها و سرویس های مختلف در یک مکان و ادغام آنها به یکدیگر بهعنوان یک مرکز کنترل کننده برای هوشمند سازی خانه و محل کار است.
هدف Home Assistant در واقع کمک به شما برای کنترل اینترنتی، هوشمند و از راه دور اشیاء و تجهیزات مورد نظر خود است.
کاربردهای سیستم Home Assistant.
این نرم افزار یک گزینه بسیار مناسب برای مدیریت آلارم ها و هشدارهای امنیتی و همچنین نظارت تصویری بر سیستم های امنیتی خانه و یا دستگاههای نظارتی و امنیتی از این دست به شمار می رود.
مزیت های سیستم Home Assistant.
- علاوه بر دو ویژگی بسیار مهم که رایگان و متن باز بودن این سیستم است. از دیگر مزایای این پلتفرم می توان به سرعت و امنیت بالای آن نسبت به دیگر سیستم ها و پلتفرم های مشابه اشاره کرد.
- همچنین به کمک نرم افزار Home Assistant می توان، از برنامه های Android و iOS گرفته تا دستیارهای صوتی مانند الکسای آمازون و Google assistant را به یکدیگر متصل و بین آن ها ارتباط برقرار کرد.
- یکی از ویژگی ها خوب دیگر این سیستم عامل خانه هوشمند، پیکربندی راحت و سریع آن است.
- به عنوان آخرین مزیت Home Assistant، می توان به سازگاری این سیستم با برنامه های متن باز و همچنین با برنامه های اختصاصی اشاره کرد.
نصب و استفاده از نرم افزار Home Assistant.
.Home Assistant.
راه اندازی و استفاده از نرم افزار Home Assistant کار چندان پیچیده ای نیست. به لطف زحمت هایی که توسعه دهندگان مختلف این نرم افزار در طول ۹ سال گذشته کشیده اند. این پلتفرم برای نصب و اجرا نیاز به سیستم پیچیده ای ندارد. تنها کافی است بدانید دستگاه هایی که توانایی خواندن زبان برنامه نویسی پایتون ۳ را دارند می توانند این پلتفرم را اجرا کنند. زیرا این پلتفرم با پایتون ۳.۸ نوشته شده است.
پس از نصب، این سیستم عامل به عنوان یک سیستم کنترل مرکزی برای هوشمند سازی خانه عمل می کند. به همین دلیل به عنوان دستگاه مرکزی خانه های هوشمند نیز شناخته می شود.
پشتیبانی از نرم افزار Home Assistant.
Home Assistant را می توان بر روی بسیاری از پلتفرم های پر کاربرد و شناخته شده نصب و راه اندازی کرد. لیستی که هر لحظه در حال گسترش است. هم اکنون این نرم افزار با بیش از هزار برند مختلف ارائه دهنده محصولات و خدمات گوناگون همکاری می کند. از مهم ترین این پلتفرم ها که تا به امروز به لیست این سیستم اضافه شده می توان به موارد زیر اشاره کرد.
۱. پشتیبانی از سیستم عامل ها.
این نرم افزارهای برای ارتباط با سیستم عامل علاوه بر پشتیبانی از سیستم عامل هایی مانند ویندوز، لینوکس و mac OS از ماشین های مجازی (VM) و سیستم های NAS (ذخیره سازی فایل ها تحت شبکه) نیز پشتیبانی می کنند.
۲. پشتیبانی از رایانه های تک برد.
Home Assistant میتواند در کامپیوترهای تک بردی (single-board) مانند موارد زیر نیز نصب و اجرا شود
Hardkernel ODROID.
Raspberry Pi.
Asus Tinkerboard.
Intel NUC.
.IOT.
۳. پشتیبانی از فناوری IoT.
Home Assistant می تواند به شکل مستقیم و غیر مستقیم به دستگاه های IoT متصل شود. همچنین می توان آن را بر روی دستگاه هایی که فناوری IoT دارند، مانند Zigbee یا Z-Wave، نیز نصب کرده و مورد استفاده قرار داد.
IoT چیست؟
IoT به اشیا و تجهیزات اطراف ما می گویند که به اینترنت متصل هستند. این اشیا و تجهیزات می توانند توسط نرم افزارها و تجهیزات هوشمند مانند موبایل ها، کامپیوترها، تبلت ها و … کنترل و مدیریت شوند. در ساده ترین شکل ارتباط گوشی و تلویزیون شما یک ارتباط آی او تی است.
Home Assistant از نظر امنیتی.
این سیستم را در حال حاضر می توان از امن ترین ها دانست. با این وجود باید به این نکته اشاره کرد که یکی از بزرگترین مشکلات امنیتی سیستم Home Assistant در سال ۲۰۲۱ توسط آوریل گوئل، که یک تحلیلگر امنیت سایبری است، پیدا شد. البته این مشکل یک روز بعد از مشخص شدن در نسخه ۱.۵ این پلتفرم رفع گردید.
روش نصب این سیستم برای خانه هوشمند.
روش های مختلفی برای نصب سیستم Home Assistant برای هوشمندسازی وجود دارد. با این وجود می توان دو روش زیر را به عنوان معمول ترین راه ها برای انجام این کار نام برد.
۱. نصب بر روی لپ تاپ با استفاده از ماشین مجازی.
۲. نصب بر روی بر روی رایانه تک بردی به عنوان سرور محلی.
هر یک از روش های بالا مزایای مخصوص به خود را دارند. با این وجود می توان گفت روش دوم و استفاده از رزبری پای خدمات روان تر و قابل اطمینان تری به شما ارائه خواهد کرد. همچنین نصب Home Assistant به عنوان سرور از روش های دیگر امن تر است. همچنین در این روش می توانید از سیستم به شکل بیست و چهار ساعته به صورت آفلاین هم استفاده کرد.
رایانه های رزبری پای (Raspberry Pi).
.رزبری پای.
رزبری پای (Raspberry Pi) یک کامپیوتر تک بردی است که اولین بار در سال ۲۰۱۲ میلادی وارد بازار شد. این کامپیوتر در عین کوچکی بسیار قدرتمند است. به همین دلیل بیشتر به عنوان سرور در پروژه های بزرگ به کار می رود.
این نوع از کامپیوترهای کوچک، با وجود حذف کابل ها و فضاهای اضافی هزینه ساخت بسیار پایینی دارند.
- رزبری پای به دلیل قدرت زیاد و قیمت کم محبوبیت بسیاری زیادی در بین مهندسان کامپیوتر پیدا کرده است.
نوین پارسی
برای کسب اطلاعات بیشتر و داشتن یک خانه و منزل هوشمند؛ می توانید به وب سایت نوین پارسی سر بزنید. ما به عنوان تیم نوین پارسی امکانات مختلفی برای هوشمند سازی خانه و محل کار از جمله سیستم هوم اسیستنت را، برای داشتن یک خانه هوشمند و مدرن، به شما ارائه می دهیم.